Sunnyside-up

Ek kyk gister hoe my agtjarige met vreugde sy sunnyside-up eier op ‘n roostebroodjie eet. Onbewustelik maak hy sagte genoeglike kreun geluidjies. Mense maar dit is vir hom lekker. Pa se kind wat eier, planne maak en bou aan betref. Ja sy pa hou van sy eiers sunnyside-up, myne moet jy omdraai en versigtig gaar maak sodat die geel nog ‘n sagte kern het. Ek weet nie watter eier die meeste moeite is nie maar wat belangrik is, is dat ons almal wat al suksesvol eier kan gaarmaak moeite doen met mekaar se ontbyt. Groot moeite want elke lid van die gesin mag aandui hoe gaar hul eier moet wees.

Die kweek van ‘n kultuur waar ons moeite doen vir mekaar is seker een van die belangrikste aspekte van gesin wees. Dis ook waar dade praat van behoort en lief hê. Met verjaarsdae mag elkeen van ons ontbyt en aandete kies en tydens daardie ontbyt is ‘n eier gebraai, gebak, gekook, fransebraaibroodjie of omelet altyd tersprake. Mens kan seker met ‘n knippie sout sê eier is deel van ons gesin se liefdes taal.

Wanneer ‘n dag te druk was vir selfs die prutpot is eier genadekos. Soms word magies vol met ontbyt vir aandete en dis net so bederf soos wegneemetes want ontbyt in ons huis is ‘n vreugde. In die laaste jaar het die voorreg van seisoenale ontbytvrugte soos koejawels, perskes, papaja, druiwe, lemoene, naartjies en heerlike pomelos by gekom. Die knaap wat lief is vir sunnyside-up geniet hierdie vrugte met die selfde vreugde as sy pa wat dit vir ons skil of voorberei.

Eiers is nie duur nie, maar in ons huis is dit priceless wanneer dit met liefde gaar gemaak is!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s